неделя, 23 ноември 2014 г.

Кратки Медитации за заети хора - 1-ва част

Много често, когато предавам послание от Ангелите на даден човек  „Медитирай”, oтговорите, които получавам са: „нямам време, не мога сам или не знам как”. Е, следващата статия е за вас, които все намирате оправдание за да не медитирате.

Какво представлява всъщност медитацията? Това е моментът, когато сме между сън и будно състояние. В това състояние тялото ни и мозъкът ни си почиват, ние релаксираме и след това се чувстваме успокоени и заредени с нови сили. Медитацията също така ни помага, да се свържем с интуицията ни, да получим Божествено послание или да направим енергийно изчистване.


Медитация с музика от 10 минути до колкото ви е приятно.
Настанете се удобно, седнете или легнете. Пуснете си релаксираща музика, която ви успокоява. Слушайте и насочете цялото си внимание в музиката и релаксирайте.
Музиката ни влияе по един фин начин на нашата психика, енергетика и тяло.

Медитация с природата от 10 минути до колкото ви е приятно. Излезте навън, седнете на някоя пейка или излезте на терасата. Ако нямате тераса застанете на отворен прозорец. Наблюдавайте природата и не мислете за нищо друго. Съсредоточете се върху тревата, дърветата, облаците - наслаждавайте се на тяхната красота, любувайте им се и се отпуснете, не мислете за нищо друго. Дори 10 минути да отделите е достатъчно да се освободите от стреса и напрежението. С тази медитация вие се свързвате с природата, а тя е един прекрасен лечител. Природата има способността да отнема напрежението от нас и да го трансформира. Друг вариант е да си вземете цвете или стайно растение. Самата грижа за него, пак ви действа терапевтично. Отделяйте време да го наблюдавате и да му се любувате.  

Медитация с минерал от 10 минути до 30 минути. Изберете и си купете минерал според нуждите си. Как да изберем минерал, може да прочетете тук. След това го изчистете, например под течаща вода и казвате "Чист и силен като водата". Повтаряте от 3 до колкото ви е приятно пъти. Настанете се удобно, седнете или легнете. Вземете минерала във водещата ви ръка (ако пишете с дясната, значи тя ви е водещата и обратното), затворете очи и се отпуснете. Насочете вниманието си към минерала.
Ако сте  пренатоварени мисловно или емоционално, може да ползвате един от изброените минерали: Планински кристал, Аметист или Хаулит. Вземете минерала с дясната ръка и го помолете да отнеме напрежението от вас и да ви балансира. Сложете минерала на главата си и се отпуснете, стойте така докато ви е приятно или не падне сам.
 И за двете медитации, след това задължително е нужно да изчистите минерала, тъй като той е поел целият стрес от вас.

Както прочетохте, медитацията може да бъде много кратка и лесна. Предлагам ви да пробвате, а скоро очаквайте и втора част на „Кратки Медитации”.

 С пожелания за Любов и Светлина
 Даниела Тодорова

1 коментар:

  1. Благодаря Ви много от сърце за всичките съвети в публикациите Ви!Биляна Стоянова съм !💛🧡❤💜💙💚💝

    ОтговорИзтриване