четвъртък, 4 декември 2014 г.

Кратки Медитации за заети хора - 2-ра част

Медитацията може да бъде, много лесна и не отнемаща време. Включвайки медитацията и енергийното очистване в ежедневието си, ние се освобождаваме от ненужното, позволяваме на тялото и умът ни да притихнат и релаксират.

Днешната статия е продължение на "Кратки медитации за заети хора 1-ва част"




Изчистване и балансиране на чакрите - 15 минути

След текста, съм приложила видео-клип с прекрасна музика за медитация. Музиката е разделена за всяка чакра с камбанен звън.
Настанете се удобно, седнете или легнете. Отпуснете се и дишайте дълбоко. Пуснете си видео-клипа, може да сте с отворени очи или да ги затворите( както ви е приятно). Както ще видите на видеото, започва се от първа чакра, която свети с червен цвят. Слушайте музиката и си представете вашата първа чакра. Представете си как се върти в посока часовниковата стрелка, усетете как музиката я почиства и балансира. Когато я усетите или видите, че е почистена, разширете или свийте вашата първа чакра. Ако е прекалено голяма я свийте и обратното. По същият начин продължете и с другите чакри. Когато приключите вижте всичките си чакри как блестят, подравнени и с еднаква големина. Ако някоя от чакрите не е с големината на другите съсредоточете се върху нея и я разширете или свийте.

Изчистване и запълване на нашата аура, когато си взимате душ - 5 минути

Докато си взимате ежедневният душ, представете си вашата аура, усетете или вижте водата как отмива всички нечистотии полепнали по нея. Ако сте с подвижен душ, може да насочвате струята с водата на местата където усещате че има натрупвания. След като водата е отмила нечистотиите, представете си как от душът тече бяла светлина вместо вода. Усетете и вижте как влиза във вас и ви запълва.

Вода и морска сол - Времетраене от 10 до 20 минути

В леген сложете една шепа морска сол и напълнете с хладка вода. Сложете си краката в легена и се отпуснете. Достатъчно е да седите 10-15 минути. Ако желаете може да добавите и няколко капки етерично масло. Морската сол и етеричните масла, имат същото действие както минералите и растенията: въздействат на нашата енергетика, като ни успокояват, отнемат напрежението и енергийните нечистотии, които сме поели. Ако имате вана, може да използвате нея. Може да добавите запалена свещ и релаксираща музика. За още по добър ефект, комбинирайте с медитация под душа.
С пожелания за Любов и Светлина Даниела Тодорова

4 коментара: