вторник, 20 януари 2015 г.

Планетата Земя - Светът на Илюзиите и Свободният избор

Светът в който живеем е не само свят на свободен избор, но и свят на илюзии.  Във всеки един миг ние имаме възможността да избираме между илюзия или истина.

В тази статия, ще се опитам да ви преразкажа един от най ценните за мен уроци, предадени ми от ангелите.

Представете си, че се намирате над Земята в една любяща атмосфера и можете да погледнете през един по-широк поглед случващото се тук.

Беше ми предадено от моят ангел, че в тази атмосфера единствената истина е любовта и всичко, което не носи радост и не е чиста любов е една голяма илюзия.

След това ми беше показана Земята, всички хора и илюзиите. Видях ги като големи тръби – всяка тръба си беше отделна илюзия, а извън тях беше енергията на любовта и истината.

Беше ми обяснено, че когато изпитваме тъга, гняв, ревност, болка или каквото и да е чувство, различно от любов, ние автоматично влизаме в илюзиите.
Когато това се случи, ние все едно се намираме във водосточна тръба, по която тече замърсена вода и тя ни завлича все по-надолу и по-надолу. Когато сме в тази „тръба”, от нея сякаш не се вижда изход.


Един от начините да излезем от този непрекъснат водовъртеж е да осъзнаем, че се намираме в илюзия, т.е. че това не е истина.
В такива моменти, аз лично моля за помощ. Моля ангелите да бъда извадена от илюзията и да ми бъде показана истината. Моят опит до момента показва, че ангелите винаги отговарят на молитвата ми и то още на същия ден.

Ето и една примерна молитва за излизане от илюзията и виждане на истината. Молитвата е примерна. Не забравяйте, че най-добрата молитва е тази, казана с ваши думи и излизаща от сърцето.
"Скъпи Господи, Архангел Михаил и всички мои ангели пазители, сега аз разбирам, че чувството.........., което изпитвам сега не е истина. Моля ви да ме освободите от това чувство и да ми бъде показана истината и урокът."

Благодаря и Амин!
Ще се опитам и да обясня как влизаме в илюзията. Казвам, че ще се опитам, тъй като всеки човек е индивидуален и има свои уроци, предразположености и тн.

В ежедневието си, ние непрекъснато сме изправени пред избори и ситуации, които ни предразполагат да влезем в дадена илюзия. Ще дам пример с трагичните случки, с които медиите ни заливат ежедневно. И така – случва се нещо трагично, което, разбира се, е предадено така, че да ни възмути и шокира. В момента, в който новината стигне до нас и ние изпитаме възмущение, гняв или каквото и да е негативно чувство, ние имаме избора – да го приемем и да му се отдадем или да видим истината. Избирайки първото, обикновено започваме да се гневим и възмущаваме, да говорим „Що за човек е направил това нещо?!” и тн. Доста често, в гнева си, започваме да желаем лошото на въпросния човек. По този начин се получава един енергиен поток, в който не сте само вие, а още стотици или хиляди хора, съсредоточени в тази случка и желаещи лошото на този човек. И ако погледнем от високо, в един по-широк план, можем да видим случката (която вече е в миналото) и стотици или хиляди хора, изпращащи гневна енергия към това събитие. Продължавайки да изпитват това чувство, хората биват „отвеждани” в голямата „тръба” на гнева. Цялото ни внимание е насочено към възмущението от други хора и реално, ние избираме да сме гневни и ядосани вместо щастливи.

И нека да се върнем в онзи първоначален момент, когато чухме шокиращата новина и да изберем истината. Избирайки истината, ние избираме любовта и светлината. Вместо да се гневим, можем да изберем да се помолим за този човек, да се помолим и за засегнатите от случилото се. Можем да изпратим любов или ако ни е трудно да го направим – да помолим да бъде изпратена любов. И сега, ако можете пак да погледнете всичко от високо, можете да видите стотиците хора, пращащи любов и добри пожелания. Вижте потока от светлина и се опитайте да си представите колко мощен е той. В този момент бихте изпитали любов, топлина и светлина. Те ще останат с вас през целият ден и вие ще се чувствате прекрасно, вършейки ежедневните си задължения. Пък току-виж сте предали тези прекрасни чувства и на хората около вас...

В практиката ми ангелите често напомнят, че те и Господ желаят ние да сме щастливи и да не се притесняваме да молим за помощ. Те с радост и готовност ще ни помогнат. Така че – ако нещо ви притесни, не ви харесва или тревожи, просто помолете!

С пожелания за любов и светлина
Даниела Тодорова 

3 коментара:

  1. Много хубава статия. Най-доброто, което можем да направим в такъв момент е да изпратим любов. Още като започнах да чета за лошото събитие и това какво се случва, и от мен започна да тече/да се излъчва/ любов, което значи, че най-доброто е да изпратим и да желаем любов на ситуацията. Любовта побеждава и лекува всичко. А и е дар от Бога, използвайте я

    ОтговорИзтриване
  2. Лесно и приятно ми беше,докато четях.Обичам да се съгласявам,като поклащам с глава,макар и сама.
    Обичам ангелският свят!
    Радвам се,че се множим,че разказваме за тях ,та и те да са щастливи!
    Всъщност всеки човек има случки с тях...

    ОтговорИзтриване
  3. Много красиво и поучително.Вярвам в ангелите и в Светлината Вярвам,че света ще стане много добро място за живеене, ако хората опитват по-често да изпращат истински състрадателна любов.

    ОтговорИзтриване