понеделник, 25 януари 2021 г.

3 Начина да не ни Манипулират

Манипулацията е един от най често срещаните проблеми в нашия живот или поне в моя. 

Ние сме заобиколени от всякъде с реклами, от малки сме учени какви "трябва" да бъдем - как да се държим, кое е редно и кое не е редно. 

В тази публикация обаче мисля да поговоря за друг тип манипулация - тази в нашите отношения с хората.

Преди всичко нашата природа е такава, че ние сме си егоисти по натура, и смятам че в това няма нищо лошо, тъй като ако не сме на дали бихме оцелели в този свят. Това е и една от причините манипулацията да се използва толкова често. Не мисля и че има човек който поне един път в живота си не е манипулирал.

Но! Има един тип хора, за които манипулацията е като игра, то е толкова нормално нещо, че дори не си дават сметка какво причиняват на човека отсреща. Има още много причини, но нека не се отклонявам от темата, която е 3 Начина да не ни манипулират.

Начин номер 1
Много е важно да имате своята реална оценка за вас. Да знаете кои сте и кои не сте, и най вече да го приемете. Така когато някой се опита да използва вашите слаби страни за да ви накара да се почувствате зле, вие сте съвсем наясно с тях и сте ги приели за част от вас и нещо нормално. Много често хората изтъкват точно тези ваши страни за да ви сломят и да се почувствате неприятно, за да почувствате чувство за вина и да направите това което те желаят. 
За това обичайте се и се приемете точно такива какви сте!

Начин номер 2 
Научете се да казвате Не! 

Колкото и да ви изнудват и увещават, следвайте своята интуиция и когато не ви се прави нещо кажете Не. Много лесно звучи, но е изключително трудно за изпълнение. От мой личен опит мога да кажа, че колкото по често казвате не, толкова по лесно става. 
Понякога обаче да кажете Не, всява смут във вас, чувствате се длъжни или защото така е редно. На никой за нищо не сте длъжни в този свят, освен може би на вашето дете или домашен любимец. Изберете себе си!

Начин номер 3
Отстоявайте се и превъзмогнете страха си!

Една друга причина да позволяваме да ни манипулират е страха. Страха от това да не загубим човека отсреща, страха да не ни се разсърдят, страха да не стане голям скандал, страха да последваме себе си, и тук мога да изреждам още толкова много страхове. 

Важно е да осъзнаем страховете в нас и да се научим да живеем с тях и да се сприятелим. Защото те са нашия инстинкт за оцеляване, но нека този инстинкт не бъде водещия в живота ни. 


Ако си се открил в някоя от по горните точки и желаеш да опознаеш своята натура и темпарамент, отстояваш своите лични граници и страха да не е водещия в твоя живот - Те каня на 5 дневен тренинг "Освобождаване от Страхове".


Желая ви любов и светлина
Даниела Тодорова



Няма коментари:

Публикуване на коментар